O odjelu

 

Nastava solfeggia u Glazbenoj školi Alberta Štrige Križevci sustavno se održava od 1945. godine. Teorijski odjel uključuje vertikalu od predškolskog odgoja (glazbeni vrtić, mala glazbena škola i početnički solfeggio) pa sve do sustava srednje škole. Teorijski smjer u srednjoj glazbenoj školi otvoren je 1995. godine, a s nastavom čembala započinje se 2008.godine.

U tom periodu radilo se na sustavnom i kvalitetnom obrazovanju učenika od kojih je veliki broj nastavio svoje glazbeno obrazovanje na visokoškolskim glazbenim ustanovama. Odjel se može pohvaliti i sa vrhunskim rezultatima na natjecanjima u disciplinama zbor, kompozicija, solfeggio i komorna glazba. U višegodišnje projekte odjela spadaju ciklus koncerata ‘Večer barokne glazbe’, Glazbom reci stop maltretiranju i suorganizacija međunarodnog natjecanja ‘Sonus’-disciplina solfeggio.

Naš rad

Naši profesori

 

  • Zlata Životić, prof. mentor, pročelnica Odjela
    Harmonija, polifonija, čembalo, komorna glazba
  • Silvana Pleše, prof.
    Solfeggio, Mali zbor

[wt_news posts_per_page=”4″ column=”1″ post_type=”post,page,attachment,revision,nav_menu_item,custom_css,customize_changeset,oembed_cache,user_request,vc4_templates,wpcf7_contact_form,vc_grid_item,lp_course,lp_lesson,lp_quiz,lp_question,lp_order,tribe_venue,tribe_organizer,tribe_events,tribe-ea-record,deleted_event,option-tree” taxonomy=”post_tag” tax_term=”6,7,8,31,32,27,9,10,30,28,11,29,12,26,33,13,14,15″ tax_operator=”0″ order=”desc”]